duminică, 19 octombrie 2014

confuză

Suntem o generație distrusă. O generație care are nevoie de salvare, dar de unde să vină acea salvare când noi de fapt nu o dorim? Să fii distrus este cool în ziua de astăzi și nu mă refer doar la țigări, alcool și droguri. Cădem pradă celor mai ciudate sentimente și ne lăsăm singuri distruși în loc să luptăm pentru ceea ce suntem. Dacă unii sunt depresivi din diferite motive, s-au gândit să fie și restul pentru că probabil credeau că a fi depresiv este un trend. Dacă sunt populari cei care nu își folosesc mintea ci doar banii și aspectul, așa doresc să fie și copiii din ziua de astăzi. Noi oamenii suntem caracterizați de imitație. Ne imităm părinții când suntem mici: unele gesturi, atitudini și vorbe. Și adevărul este că nu e nimic rău în a imita, dar dacă am imita măcar pe cineva cu adevărat bun, fără să încercăm să fim ca oamenii cool. În loc să luăm de la fiecare persoană bună pe care o întâlnim o învățătură, suntem în stare să îi aruncăm cu noroi în față. Iar când dăm peste cineva fără pic de cultură și bun simț, îi imităm pentru că așa se face acum.
Suntem așa și cu toate acestea ne este teamă de războaie. De ce să ne fie teamă când noi prin invidie suntem cei care le pornim? Noi oamenii suntem atât de pierduți încât uneori și animalele sunt mai civilizate decât noi. Animalele au doar o mică parte dintr-un suflet: ele nu au conștiință sau sentimente, însă noi, binecuvântați cu inteligență și cu atât de multe trăiri, însă cu toate astea nu le folosim benefic... Așa cum am mai spus, noi putem imita. Putem imita orice și dintre toate lucrurile pe care le putem imita, de ce alegem ce este mai rău? Unde vrem să ajungem cu asemenea gânduri?

4 comentarii:

 1. Asta e problema. Că nu vom ajunge niciodată nicăieri cu astfel de gânduri...

  RăspundețiȘtergere
 2. Este foarte adevarat ce ai spus , generatia noastra imita toate prostiile pe care le gaseste la o anumita persoana . Ex : daca o persoana anume sta prost cu scoala sau cu vocabularul e clar ca acea persoana de langa el copie si el asemenea lucruri pentru ca , crede ca este la moda :| . Frate in loc sa ne indreptam si sa o luam in sus , noi ne ducem in joc . E clar generatia noastra e cea mai distrusa dintre toate .

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate imitam lucruri nepotrivite pentru ca multi nu au exemple pozitive.Multi sunt invatati din familie ca e bine "sa ai tupeu, sa dai din coate, sa iesi in evidenta ca altfel nu faci nimic".si fiind invatati astfel, cand li se ofera un model pozitiv, complet opus a ceea ce stiau pana acum, nu isi dau seama si dau cu piciorul.
  Si mai este si faptul ca este mult mai greu sa devi o persoana "buna".Si putini sunt dispusi sa depuna acest efort, chiar daca isi dau seama ca gresesc.
  ..e doar parerea mea.

  RăspundețiȘtergere
 4. Atâtea întrebări, Flaviușnikova. Atât de puține răspunsuri.

  RăspundețiȘtergere